Byt bank!

Vill du byta till en schysstare bank? Det är inte särskilt svårt. Så här går det till.

Genom att klicka nedan på den bank du vill byta till så kommer du till bankens välkomstsida för nya kunder. Där får du information om hur du tar kontakt med banken för att bli kund. Det är den nya banken som ordnar allt, exempelvis avslutar ditt gamla bankkonto och tillhörande tjänster. Bytet ska inte behöva ta mer än tre till fem dagar. Här finns en checklista över saker att tänka på när du byter bank.

 Klicka på banken du vill byta till

 

 • Ekobanken.jpg

  Ekobanken är en liten svensk alternativ bank där hållbarhet står i fokus. Banken lånar ut dina sparpengar enligt principen att göra samhället mer ekologiskt, socialt, kulturellt och ekonomiskt hållbart. Om du vill byta till Ekobanken behåller du dina betaltjänster och betalkort i en annan bank, och använder Ekobanken till sparande och för att låna. Banken är medlemsägd och har inget vinstintresse. Det är valfritt att bli medlem i banken. Banken omfattas av den statliga insättningsgarantin.

 • JAK_gron.jpg

  JAK Medlemsbank är en liten svensk alternativ bank som erbjuder de viktigaste banktjänsterna, såsom lönekonto, betaltjänster, betalkort och lån. JAK varken betalar eller tar ut ränta, istället får du sparpoäng som används för att få låna pengar. Därför måste den som vill låna också spara innan eller efter att lånet är utbetalt. Banken är medlemsägd och har inget vinstintresse. Det kostar 300 kronor per år att vara medlem. Banken omfattas av den statliga insättningsgarantin.

 • SEB_mindre.jpg

  SEB är en fullservicebank som erbjuder de flesta finansiella tjänster och sparprodukter genom sina bankkontor, webben och telefon. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken ett tiotal sparfonder (kallas ” hållbara fonder” och ”etiska fonder”) som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt.

 • Nordea

  Nordea är en fullservicebank som erbjuder de flesta finansiella tjänster och sparprodukter genom sina bankkontor, webben och telefon. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken ett fåtal sparfonder (kallas ”star-fonder”) som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt.

 • Länsförsäkringar

  Länsförsäkringar Bank erbjuder de flesta tjänster och sparprodukter till privatpersoner genom sina bankkontor, webben och telefon. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken inga egna sparfonder som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt, men banken erbjuder ett fåtal externa fonder som har särskild inriktning på hållbarhet.

 • Swedbank

  Swedbank är en fullservicebank som erbjuder de flesta finansiella tjänster och sparprodukter genom sina bankkontor, webben och telefon. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken ett tiotal sparfonder (kallas ”hållbarhetsfonder”) som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt.

 • Skandiabanken

  SkandiaBanken erbjuder de flesta tjänster och sparprodukter till privatpersoner. Banken finns framförallt på webben och via telefon och har bara ett bankkontor i Sverige. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken ett fåtal egna sparfonder som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt. Hos SkandiaBanken finns även ett stort urval av externa fonder där man bland annat kan hitta etik- och hållbarhetsfonder.

 • HB_SMALL.png

  Handelsbanken är en fullservicebank som erbjuder de flesta finansiella tjänster och sparprodukter genom sina bankkontor, webben och telefon. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken ett tiotal sparfonder (kallas ”criteriafonder”) som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt.

 • Danske bank

  Danske Bank är en fullservicebank som erbjuder de flesta finansiella tjänster och sparprodukter genom sina bankkontor, webben och telefon. Inom hållbarhetsområdet erbjuder banken ett fåtal sparfonder (kallas ”etiska fonder” och ”miljöfonder”) som ställer högre krav på hållbarhet och etik än vad banken gör i övrigt.

Tack för att du delar!

×