58 results

Svenska sparpengar kopplas till kriget i Jemen

06 feb 2020

Svenska storbanker fortsätter med miljardsatsningar i företag som är inblandade i kontroversiell vapenexport. Det visar vår senaste rapport som gjorts tillsammans med Diakonia. Bankerna kopplas till vapenaffärer som exempelvis export av...

Svenska banker får underkänt inom djurskydd

28 nov 2019

Svenska sparpengar kan investeras i företag som bedriver bland de värsta formerna av djurhållning så som fixering av suggor, uppfödning av kalvar isolerade i små boxar eller djurförsök för kosmetika. Det visar Fair Finance Guides årliga...

Swedbank investerar i bolag kopplat till Amazonas bränder

05 sep 2019

Amerikanska riskkapitalbolaget Blackstone är kopplade till skövlingen och bränderna i Amazonas. Swedbank har investerat drygt två miljarder kronor i bolaget.– Blackstone är insyltade i att driva på exploateringen av Amazonas via...

Nordea kopplas till kritiserad hantering av migranter i USA  

20 aug 2019

Nordea har investeringar i det amerikanska fängelseföretaget GEO Group som driver flera av de migrantförvar i USA som kritiserats för att vara inhumana av bland annat Amnesty. Den senaste tidens rapportering kring missförhållanden vid hanteringen...

DN Debatt om våra förslag på politiska åtgärder

30 apr 2019

På DN Debatt föreslår vi politiska åtgärder för finansbranschen inom tre centrala områden: att öka insynen bland annat genom en modernisering av banksekretessen, att förenkla för spararna att välja hållbart och att skärpa regler och...

11 politiska lösningar för en mer hållbar finansbransch

30 apr 2019

Finansbranschen spelar en avgörande roll för att uppnå de globala hållbarhetsmålen och Agenda 2030. Genom sina investeringar och utlåning till företag runt om i världen påverkar banker och andra finansiella aktörer riktningen för en stor del av...

No more pages to load

No more pages to load

Tack för att du delar!

×