42 results

Tre sätt att spara schysstare

24 okt 2018

Är du också trött på att dina sparpengar bidrar till regnskogsskövling, klimatkaos och grova övergrepp i andra länder? Nu ger vi tips på hur du kan spara mer hållbart. I vår nya sparguide får du veta hur du sätter press på din bank, pushar...

Nordeas kritik bristfällig – här är våra svar

11 okt 2018

Nordea menar att vår och Amnestys granskning av bankens kopplingar till skandalföretag är missvisande. Men deras kritik innehåller flera felaktigheter. Här är våra svar på Nordeas kommentar. Nordea skriver: “Fair Finance Guide has published a...

Pensionsfonder och fondbolag investerar i skandalföretag

30 sep 2018

Det är inte bara svenska banker som investerar i företag som är kända för kopplingar till allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter och långvarig miljöförstöring. Även stora pensionsfonder och flera av AP-fonderna har investerat stora belopp...

Världens största investerare pressar palmoljebankerna

18 apr 2018

Efter våra uppmärksammade rapporter om svenska och norska bankers koppling till palmoljeindustrin har norska oljefonden och PRI:s palmoljegrupp meddelat att de ska sätta större press på de asiatiska palmoljebankerna. Det är ett viktigt steg för...

No more pages to load

No more pages to load

Tack för att du delar!

×