Så får du pengarna att jobba mer hållbart

Är du också trött på att dina spar- och pensionspengar bidrar till regnskogsskövling, klimatkaos och grova övergrepp i andra länder? Här är våra bästa tips på hur du kan påverka finansbranschen och spara mer hållbart.

1
Sätt press på din bank

1 Sätt press på din bank

Bankerna är känsliga för sina kunders önskemål och klagomål. Ta därför alltid upp hållbarhetsfrågor när du pratar med personalen på din bank. Och skicka ett förskrivet mejl genom oss. Det är superenkelt - och vi märker att det faktiskt gör skillnad när kunderna trycker på.

Ja, jag vill mejla min bank på 20 sekunder

2
Tre sätt att spara schysstare

2 Tre sätt att spara schysstare

Är du också less på att dina sparpengar bidrar till regnskogsskövling, klimatkaos och grova övergrepp i andra länder? Här ger vi tips på hur du kan spara mer hållbart. Några tips är enkla, andra kräver mer engagemang.

Ja, jag vill också spara schysstare

3
Pusha politiker

3 Pusha politiker

Våra politiker bestämmer hur våra pensionspengar (1800 miljarder!) hos AP-fonderna ska investeras. Fonderna har investerat i klimatvärstingar, palmolja, vapen och företag som bryter mot mänskliga rättigheter. Så pass illa att FN faktiskt kritiserar Sverige för att hantera folkets pensionspengar för destruktivt. Berätta för våra politiker vad du tycker om det! 

Ja, jag vill mejla en politiker

Tipsa vänner om att kolla sin bank!

Tack för att du delar!

×