66 results

Svenska fondpengar hotar Amazonas

21 sep 2021

I en ny rapport kan vi visa att svenska banker fortsätter investera flera miljarder av svenskarnas fondsparande i företag som bidrar till regnskogsskövlingen i Amazonas. Ingen av bankerna ställer tillräckliga krav på företagen. Därmed bidrar de...

Vad vi har åstadkommit – fem stora framgångar

07 jun 2021

Mycket har hänt sedan Fair Finance Guide lanserades i Sverige 2015. Varje år har vi rankat bankerna utifrån deras riktlinjer inom bland annat miljö, klimat och mänskliga rättigheter. Vi har också granskat om bankerna lever upp till sina löften i...

Nordea och AP-fonder kopplas till militärjuntan i Myanmar

01 apr 2021

Situationen i Myanmar har försämrats kraftigt sedan militärkuppen i år. Landets militär har länge anklagats för grova kränkningar och folkrättsbrott mot minoriteter. Nu visar Fair Finance Guides granskning att svenska banker och flera AP-fonder...

Så klimat(o)vänlig är din bank

24 mar 2021

Efter vårt avslöjande att svenska storbanker lånat ut hundratals miljarder till fossilbolag har flera banker nu skärpt sina riktlinjer. Men hur skarpa är de nya riktlinjerna? Vi har sammanställt hur klimat(o)vänliga nio banker på den svenska...

No more pages to load

No more pages to load

Tack för att du delar!

×