58 results

Gröna fonder är det nya svarta

08 okt 2020

Att placera sina sparpengar i fonder som investerar i solceller, vindkraft och miljöteknik har visat sig framgångsrikt – inte bara för klimatet och miljön, utan också för plånboken. Fonder inriktade på hållbar energi har gått bäst av alla i år,...

Mejl från svenska bankkunder pressar köttbolagen i Amazonas

03 aug 2020

Under våren mejlade tusentals kunder sina banker om ohållbara investeringar i Amazonas. Nu har flera svenska banker börjat sätta press på den brasilianska regeringen. Så här fungerar konsumentmakt när den är som bäst! Efter vårt avslöjande om...

Lönsamt att sluta investera i fossilbolag

18 maj 2020

De banker och pensionsförvaltare som sålt av sina innehav i fossilbolag har tjänat mångmiljarder på beslutet. Det visar vår nya granskning tillsammans med Greenpeace. Samtidigt har svenska folkets pensionsfond, AP7, förlorat nästan sju miljarder...

Svenska sparpengar kopplas till skövlingen av Amazonas

11 maj 2020

I en granskning tillsammans med Aftonbladet kan vi nu visa att samtliga svenska storbanker har investeringar i bolag som bidrar till avskogning och övergrepp i Amazonas. Värst är Nordea med nästan 1,5 miljarder kronor i bolagen. Även tre bankers...

No more pages to load

No more pages to load

Tack för att du delar!

×